Skip to main content

Sterk Skopein Wivoc Heren 1 vergeet alle punten mee te nemen uit Twello

Na de nipte maar hard bevochten winst vorige week op de Vips uit Enschede, mochten de heren van Skopein Wivoc Heren 1 op 26 januari naar Voorwaarts Heren 1 in Twello. Eerste libero Michel bleef in Winterswijk omdat hij on-call moest zijn en de reisafstand dit niet toeliet. Fabian nam zijn taak over deze wedstrijd.

De voorbereiding ging niet ideaal, tijdens de warming-up ging het brandalarm (per ongeluk) af. In plaats van opslepende muziek moest men het dus doen met een loeiende sirene. Ondanks dit alles was het begin redelijk. De teams gingen gelijk op tot een stand van 17-17, daarna wist Skopein Wivoc een gat te slaan door een sterke serviceserie. De set eindigde uiteindelijk in 18-25 in het voordeel van de Winterswijkers.

In de tweede set wisten de mannen van Skopein Wivoc Heren 1 steeds vroeg in de set een voorsprong op te bouwen. In set twee was een gat geslagen van 5 punten (3-8) waarna er nagenoeg om en om punten gescoord werden. Uiteindelijk werd de tweede set gewonnen met 17-25. Set drie ging nagenoeg het zelfde, met een vroege voorsprong was het relatief makkelijk volleyballen voor de mannen uit Winterswijk. Deze eindigde in 16-25.

Set vier leek de zelfde kant op te gaan, weer stonden de mannen van Skopein Wivoc vroeg op een voorsprong. Voorwaarts wist echter langzaam dichterbij te komen en zelfs gelijk te komen op 15-15. Met wat geluk en mindere verdediging en aanvalsfouten wist Voorwaarts de voorsprong te pakken. Er werd nog geprobeerd om het tij te keren door een wissel aan de kan van Skopein Wivoc. Helaas pakte dit niet voldoende uit en Voorwaarts wist de set te winnen. Of beter gezegd, Skopein Wivoc heeft deze set laten liggen.

Winst dus voor Skopein Wivoc Heren 1, dat 4 punten mee naar huis heeft genomen. Zaterdag 1 februari spelen de heren thuis tegen WVC Heren 1, 17:00 uur in de Sport- en Turnhal in Winterswijk.