Skip to main content

Trainster Beach Team Nederland te gast in Winterswijk

Afgelopen donderdag was BTN-trainster Erna Everaert- van Doorn samen met de uit Aalten afkomstige Trijntje Veerbeek van jeugd oranje te gast op de beachvelden om een training/clinic te geven aan 12 jeugdspeelsters van Skopein Wivoc en Mevo.

Een gezamenlijk project wat vanaf begin mei is gestart. Wekelijks werd deze groep getraind door de beachtrainers Marc Donker en Geert Beijers van Skopein Wivoc. De doelstelling was duidelijk “de meiden moesten zo goed mogelijk voorbereid worden op de komst van Erna Evereart om aan haar hun kunnen te tonen.”

Ondanks vele warme uren werd er intensief getraind, soms op zaterdag en dan weer op zondag, maar telkens sessies van 2 uur. Er werden stappen gemaakt en dat was goed om te zien. De beloning kwam dan ook afgelopen donderdag. Erna en Trijntje lieten de groep diverse technische vaardigheden uitvoeren en brachten natuurlijk ook hier en daar wat correcties aan. Ook deze training vond plaats onder echte zomerse Beach omstandigheden. Na een bijna 2 uur durende training, met af en toe een slokje, zat het erop. Het enthousiasme van trainsters en de groepen was groot en eenieder kwam met een voldaan gevoel van het zand af.

De conclusie van Erna Everaert was dat er nog meer stappen gemaakt moeten worden om aansluiting te vinden bij jeugd oranje maar dat men wel de goede weg is ingeslagen. Daarbij had zij ook de nodige positieve woorden over voor de mooie accommodatie waarop getraind en zeker ook gespeeld kan worden. Een geslaagde clinic met ook het nodige perspectief voor enkele meiden.

Terug

Delen